Μήνυμα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη για το Πάσχα του 2010

50

“Τα άθεα γράμματα της Δύσης θα καταστρέψουν την Ελλάδα μας”
(1830 Όσιος Χριστόφορος Παππουλάκος)

Η Παιδεία στα σχολεία μας, από Ελληνορθόδοξη που ήταν, πέτυχαν να μας την μετατρέψουν μέσω του Διαφωτισμού της Δύσης σε Ευρωπαϊκή Παιδεία. Έτσι μετά το 1998-1999 καταργήθηκε κάθε χριστιανική αναφορά από τα σχολικά βιβλία στους αγίους, στον Χριστό και την Παναγία μας, αλλά ταυτόχρονα κατήργησαν και κάθε αναφορά στους ήρωες της επανάστασης του 1821 ή του 1940.

Αλλά ανοίγοντας σήμερα τα σύνορα της χώρας μας και εισερχόμενοι διάφοροι αλλοδαποί η Παιδεία άλλαξε πάλι στόχο και τα βιβλία τώρα διδάσκουν Διαπολιτισμική Παιδεία (βλέπε Αναλυτικό Πρόγραμμα Υπουργείου Παιδείας).

Να περιμένετε το επόμενο βήμα. Τα παιδιά μας σε λίγο θα εκπαιδεύονται από τα βιβλία του σχολείου για μία παγκοσμιοποιημένη Παιδεία. Αυτό απαιτεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων. “Εμπρός λαοί ας ενωθούμε η Νέα Τάξη μας καλεί, να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή…”
Η Εκκλησία, οι ενορίες και ιδιαίτερα τα μοναστήρια μας καλούνται να κρατήσουν την Ελληνορθόδοξη Παιδεία μας. Η Εκκλησία καλείται σήμερα να βοηθήσει τους έλληνες όπως στα 400 χρόνια σκλαβιάς να κρατήσουν και να σώσουν την ελληνορθόδοξη Παράδοσή τους.

Ζήστε το Ελληνορθόδοξο Πάσχα όπως η Εκκλησία και η Παράδοση του Έθνους
μας το θέλει και μας καλεί. Αντισταθείτε στην Δύση και τον διεφθαρμένο “πολιτισμό” της, που έφθασε την Ελλάδα μας στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα μας είναι η χώρα του Πολιτισμού και είναι απαράδεκτο να μιλούμε εμείς στη χώρα του φωτός για διαπολιτισμική ή Παγκοσμιοποιημένη Παιδεία.

Καλή Ανάσταση του Γένους μας και σε μας
Καλό προσωπικό Πάσχα
Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πάσχα 2010

.