Στη δύση της ελευθερίας μας!!!

45
Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη
Τρίκορφο 18/3/2010

Παρήλθε τουλάχιστον μια 15ετια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο σχετικά με το πρόσωπο του γνωστού μας οσίου Γέροντα Παϊσίου και τα θαυμαστά γεγονότα της ζωής του. Συγγραφέας του μοναδικού αυτού βιβλίου, έχοντας βαθιά βιωματική γνώση, είναι ο ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγγελόγλου, ο οποίος λίγο αργότερα ενημερώνοντας τον λαό μας για τις ολέθριες Συνθήκες Σένγκεν, Μάαστριχτ και Άμστερνταμ, κυκλοφόρησε και το βιβλίο του «Στη Δύση της Ελευθερίας». Το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, κρούοντας ισχυρό κώδωνα κινδύνου για τις εθνικές και συνταγματικές εξουσίες που εν αγνοία του ελληνικού λαού μεταβιβάζονταν στις Βρυξέλλες, συνταυτιζόταν τότε με τις σχετικές εγκυκλίους της Εκκλησίας της Ελλάδος που εξέφραζαν σφοδρή ανησυχία για τα τεκταινόμενα.

Δυστυχώς οι εξελίξεις οδήγησαν με αντιδημοκρατικές διαδικασίες ακριβώς στη δύση της ελευθερίας μας! Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας του εξωτερικού έβαλαν την Ελλάδα στον πολιτικό μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τον οποίο φθάσαμε σε οικονομικό αδιέξοδο και κατ᾽ επέκταση στο τραγικό σημείο να απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Σήμερα η χώρα μας βυθίζεται στα χρέη, οι πάντες χρωστούν και όταν χρωστάς δεν είσαι κύριος και δεν είσαι ελεύθερος!

Αγωνισθήκαμε τότε για να μην φθάσουμε σ᾽ αυτό το σημείο, σ᾽ αυτήν την κατάσταση που είναι αδιαμφισβήτητο ότι πολλές δεκαετίες πιο πριν είχε δρομολογηθεί, σ᾽ αυτό το παιχνίδι που και με δική μας ευθύνη παίξαμε οι Έλληνες, έστω κι αν ενδόσαμε εν αγνοία μας, έστω κι αν δηλαδή μας έπιασαν στον ύπνο…
Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε ότι στις δυσκολίες φωνάζουμε το Θεό και ζητούμε τη βοήθειά Του, όταν έχουν εξαντληθεί οι ανθρώπινες δυνατότητές μας, ζητούμε την παρέμβασή Του εκεί που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εκείνο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε εμείς οι κληρικοί, είναι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να ενημερώνουμε το λαό μας για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων εις βάρος της πίστεως και της πατρίδας μας, να μετανοούμε και να καλούμε το λαό μας σε ειλικρινή μετάνοια, για να ανατρέψει ο Θεός αυτά τα ολέθρια σχέδια. Ο δρόμος της μετανοίας και της εμπιστοσύνης στον Κύριο είναι ο μόνος που μπορεί να ελκύσει το έλεός Του και να μας βγάλει από την οδυνηρή θέση, όπως έσωσε τη Νινευή από την καταστροφή. Όσο κι αν η πνευματική μας κρίση είναι χειρότερη από την οικονομική, είναι ανάγκη να στραφούμε στο Θεό μας για να πάψουμε να στερούμαστε τις δωρεές της Χάριτός Του και να γλιτώσουμε τα χειρότερα.

Εμείς, ανθρωπίνως θα καταθέσουμε λίγες σκέψεις παρατηρώντας τα γεγονότα γύρω μας. Η πατρίδα μας εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζει την τραγική εθνική της αυτοκατάργηση με τις πολιτικές που ακολουθούνται. Η ενορχηστρωμένη διάλυση της Παιδείας μας, που από εθνική έγινε ευρωπαϊκή (ευρωπαϊκός προσανατολισμός), μετά πολυπολιτισμική, τώρα είναι διαπολιτισμική και βαδίζουμε για παγκοσμιοποιημένη παιδεία η απομάκρυνση από τα ήθη, τις αξίες και τις παραδόσεις του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας, η αδιαφορία για το δημογραφικό, το οργανωμένο άνοιγμα στη λαθρομετανάστευση, η διαφθορά στην πολιτική και δημόσια ζωή, η κατασπατάληση και καταλήστευση των δημοσίων ταμείων, οι υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, η παραχάραξη της ιστορίας μας, το ψεύδος της ενημέρωσής μας, η περιθωριοποίηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και κάθε φωνής που αντιστέκεται στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, του καταναγκασμού και του ελέγχου, όλα αυτά συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας μας. Όλα αυτά είναι σκαλιά της πτώσης μας, της πορείας που σχεδόν αδιαμαρτύρητα δεχθήμακε να ζούμε. Όλα αυτά είναι φαινόμενα που δεικνύουν τον αποπροσανατολισμό μας και την απομάκρυνσή μας από τα ιδανικά του Γένους μας, από τον ίδιο το Χριστό μας που είναι Φως, που μας δίνει σαφή εικόνα για όλα τα πράγματα, την οποία χάσαμε, βυθιζόμενοι στα σκοτάδια της ανοησίας μας.

Σήμερα έχουμε χρήματα για τη Γιοροβίζιον, τα καρναβάλια, τις εκδηλώσεις του ηθικού μας εξευτελισμού, αλλά κόψαμε για οικονομικούς δήθεν λόγους τους εθνικούς εορτασμούς και τις παρελάσεις σε όλες τις πρεσβείες μας και τα προξενεία του εξωτερικού, καταργήσαμε τα άρματα στις εγχώριες παρελάσεις, περιορίσαμε τις πτήσεις που μεταφέρουν το Άγιο Φως την ημέρα της Ανάστασης!
Σήμερα ζητιανεύουμε από τις ΗΠΑ για να μπορούμε να χρεωθούμε περισσότερο και λαμβάνουμε σαν διαμάντι το ψωροκόκκαλο της ελεύθερης εισόδου χωρίς βίζα, που θα αυξήσει πιθανότατα την αιμορραγία του έθνους μας, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πια ότι ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αφομοιώσουμε τους μετανάστες. Και να που αμέσως (όπως έγραψε η εφημερίδα «Ελεύθερος») η Αμερική ζήτησε επειγόντως την αναγνώριση Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα!

Από την άλλη, ο λαός μας συνεχίζει να αποχαυνώνεται τηλεοπτικά και να πιέζεται οικονομικά, συγκεντρώνοντας την προσοχή του μόνο στο πορτοφόλι και στην καλουπωμένη, ήδη ελεγχόμενη ζωή του, που απειλείται. Εκείνοι που εξουσιάζουν κρυφά, πίσω από τις μαριονέτες της τηλεόρασης, εκείνοι που καθίζουν τους πολιτικούς μας στις θεσούλες τους, ξέρουν καλά ότι οι Έλληνες δεν θα αποκτήσουν ποτέ υπευθυνότητα και το αίσθημα του πατριωτισμού δεν θα υπερισχύσει, αν δεν δουν να επιβάλλεται δικαιοσύνη και να ξεκινά το νοικοκύρεμα από τους ηγέτες, τους υψηλά ισταμένους και τους κατέχοντες.
Αν θέλουν οι πολιτικοί μας να σώσουν την χώρα, είναι απλό: Ας τολμήσουν να επιβληθούν σε όσους μέσα στη γενική κατάρρευση κερδίζουν! Κι ας ερευνήσουν με πραγματική εφαρμογή του πόθεν έσχες πόσοι υπουργοί και βουλευτές θησαύρισαν στην πολιτική τους καριέρα, πόσοι δηλαδή μπήκαν φτωχοί και έγιναν πάμπλουτοι! Ας δεσμευθεί αμέσως η περιουσία τους σε εσωτερικό και εξωτερικό και ας γυρίσουν τα χρήματα στα ταμεία του κράτους. Όπου βρεθεί παράνομος πλουτισμός, κλοπή δημοσίου χρήματος, φοροδιαφυγή, σε πολιτικούς η επιχειρηματίες, αλλά και σε κληρικούς η μοναχούς που μπήκαν στην Εκκλησία για το χρυσό και όχι για τον Χριστό, το δίκαιο απαιτεί να δεσμευτεί η περιουσία τους και αν έχει μεταβιβασθεί, να γίνει δέσμευσή της από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Έπειτα, ας σκεφθούν οι πολιτικοί μας, ότι η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας τους και λόγω των πολιτικών επιλογών τους επί δεκαετίες, όπως οι ίδιοι ομολογούν! Ας αποδείξουν λοιπόν ότι την αγαπούν και, κατά το παράδειγμα των παλαιών ευεργετών, ας δώσουν την περιουσία τους στο έθνος, τώρα, την ώρα της ανάγκης, ας γίνουν νέοι ευεργέτες δοξάζοντας τη μνήμη τους. Αν εκείνοι δεν δείξουν τέτοια δείγματα φιλοτιμίας, τότε γιατί να την πληρώσει ο λαός; Γιατί να στερηθεί ο φτωχός; Για να σωθεί ένα κράτος που θα ξανακλέψουν οι κρατούντες; Γιατί και οι τράπεζες που τα κέρδη τους την τελευταία δεκαετία είναι αντιστρόφως ανάλογα και μεγαλύτερα από τα κέρδη της χώρας, δεν επιστρέφουν τα 25 δις που πήραν, αφού ο σκοπός για τον οποίο τους δόθηκαν δεν ευδοκίμησε;

Τέλος, ας αφήσουν πια οι τηλεκράχτες την προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας, από την οποία το κράτος έχει τον τελευταίο αιώνα απορροφήσει το 96% της περιουσίας της, αφήνοντάς την σχεδόν ρακένδυτη! Αυτή είναι η αλήθεια για τους γνωρίζοντες, η οποία αποδεικνύεται από τα στοιχεία που κάθε φιλαλήθης έρευνα εύκολα μπορεί να φέρει στο φως. Η Εκκλησία πάντοτε έθρεψε το κράτος μας και το λαό μας υλικά και πνευματικά και ο λαός είναι η δύναμή της. Το φιλανθρωπικό της έργο, που δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου φορέα η οργανισμού σε μέγεθος και αξία, θα περιοριστεί εις βάρος του λαού αν η περιουσία της φορολογείται και δεσμεύεται. Ακόμη, η φωνή της θα κατασιγασθεί ακόμη περισσότερο προς χαρά των εχθρών του έθνους. Γι᾽ αυτό το λόγο άλλωστε, με σκάνδαλα ανύπαρκτα και υπαρκτά αμαυρώνεται η εικόνα της στα μάτια του λαού μας. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνονταν αν κυβερνούσαμε εμείς στη χώρα μας. Υπογράφοντας τις συνθήκες του ξεπουλήματός μας, φθάσαμε έως εδώ κατά το «ενός κακού μύρια έπονται».

Και ας σταματήσει επιτέλους το θέατρο με τους «κερδοσκόπους» που κερδίζουν τον πλούτο της πατρίδας μας και τις «αγορές» και τους «οίκους» που μας δανείζουν, σκλαβώνοντάς μας με τεράστια επιτόκια και όλοι τους δεν έχουν ονόματα!! Ας εξηγήσει κάποιος σε όλους ότι πρόκειται για μεγαλοτραπεζίτες τοκογλύφους που έχουν σχεδόν όλοι κοινό χαρακτηριστικό την εβραϊκή τους καταγωγή. Και αυτό θα ήταν άνευ σημασίας, αν δεν είχαν οι Εβραίοι και κοινή θρησκευτικοπολιτική ιδεολογία και κοινό όραμα: Την Παγκόσμια κυριαρχία, υπό την ηγεσία τους… με οποιαδήποτε μορφή αυτή επιτυγχάνεται. Όποιος θεωρήσει ότι αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα, ας ερευνήσει διεθνή γεγονότα και δηλώσεις τους, και θα ανακαλύψει τις αλήθειες που πολλοί γνωρίζουν, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι μαρτυρούν.
Αν δεν λάβουμε υπόψη μας αυτά, έστω και την ύστατη στιγμή, τη δύση της ελευθερίας μας θα ακολουθήσει ανελεύθερο σκοτάδι, όποια μορφή κι αν θα έχει αυτό. Ας αφυπνισθούμε τώρα, ενημερώνοντας όλους τους γύρω μας και ας αντιδράσουμε, ο καθένας με τον τρόπο και την φώτισή του.

Πηγή: Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ – Τρίκορφο Φωκίδος

Για περισσότερες ομιλίες ή άρθρα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη πατήστε εδώ.
.