Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ

51
Στις 11 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα, ο Γέροντας Νεκτάριος πραγματοποίησε ύστερα από πρόσκληση των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό των ΙΕΚ, στο κτίριο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην αίθουσα Αντιγόνη. Μετά το πέρας του αγιασμού ο Γέροντας Νεκτάριος έκανε μια μικρή ομιλία απευθυνόμενος προς τους 1500 – 2000 σπουδαστές που είχαν κατακλίσει την αίθουσα.Αναφέρθηκε στην Σοφία του Θεού, αλλά και στην σχέση της φιλοσοφίας με την Σοφία του Θεού, αναφέρθηκε για τους παγκοσμιοποιητές που θέλουν να τσαλακώσουν τα οράματα των νέων, για τις πολυεθνικές που θέλουν τους σημερινούς νέους σκλάβους.

Η πίστη μας η Ορθοδοξία μας, ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος δεν είναι αριθμός, δεν είναι νούμερο το οποίο θα είναι σκλάβος από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας θυσιάσει τη ζωή του, τη μόρφωσή του, παίρνοντας ένα μισθό περίπου 500 ευρώ, από μια πολυεθνική.

Μίλησε επίσης για τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από την κάρτα του πολίτη και για τον έλεγχο που θα μας κάνουν μέσω της κάρτας. Ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν τα πάντα για εμάς.

(κάτι που λέει εδώ και πολλά χρόνια ο π. Νεκτάριος, για τις συνθήκες που έχουν υπογράψει όλοι οι Πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να λένε τίποτα στον ελληνικό λαό. Όλοι μέχρι σήμερα κοροϊδεύουν…κανένας δεν μιλά για τους κινδύνους της κάρτας του πολίτη, αλλά και για όλα όσα γίνονται σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με αυτά που έχουν υπογράψει στις συνθήκες, Σένγκεν, Μάαστριχτ, Άμστερνταμ, Λισαβόνας κ.α.)

Γαντζωθείτε από εκεί που γαντζώθηκαν οι πατέρες μας. Από δυο πράγματα σώθηκε η Ελλάδα, από την πίστη στον Θεό και την αγάπη που είχαμε για την Πατρίδα μας, αυτά είναι δυο αστέρια, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, αυτά είναι η ελπίδα μας, γι’ αυτό και θέλουν να τα σβήσουν.

Επίσης τόνισε ότι η ελληνική σημαία που έχουμε ακόμα και σήμερα, έγινε από το ράσο ενός καλόγερου και από μια φουστανέλα. Αυτή η σημαία βασίζεται σε δυο ιδανικά, την αγάπη στην ορθόδοξη πίστη και την αγάπη στην πατρίδα μας. Δυο άστρα που θέλουν να τα σβήσουν, δυο άστρα που λέγονται ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, τα οποία κάποιοι θέλουν να τα εξαφανίσουν. Όχι σκλάβοι στην νέα εποχή. Μείνετε Ελεύθερα πρόσωπα. Αγκιστρωθείτε φίλοι μου σε αυτές τις δυο δυνάμεις, σε αυτά τα δυο άστρα, την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και να είστε σίγουροι ότι θα πάτε μπροστά.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την επίκαιρη ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη.

(Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ακούσετε το παρακάτω αρχείο, τότε πατήστε εδώ για να ακούσετε την ομιλία).