Τριάντα χρόνια ιερωσύνης του Γέροντος Νεκταρίου και η βασιλόπιττα της Μονής. – Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο

50
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια κοπή βασιλόπιττας της Ιεράς Μονής μας, καθώς και η μικρή εκδήλωση για τα 30 χρόνια ιερωσύνης του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη, όπου έλαβαν χώρα στον κατάμεστο Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως στις 9/1/2011. Ο Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου είχε οργανώσει σε τέλειο βαθμό την όλη εκδήλωση.

Άποψη του γυναικονίτη

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Γέροντα, με θέμα: «Γιατί ο Θεός επέτρεψε η Ελλάδα να υφίσταται τα σημερινά δεινά». (Την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε σε βίντεο στο τέλος του άρθρου).
Στην συνέχεια εκ μέρους των μοναχών της Ιεράς Μονής μας (Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ), μίλησε για τον Γέροντά μας και την ζωή του ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος, όπου στο τέλος του έκανε δώρο ένα Επιγονάτιο.

Έπειτα εκ μέρους των μοναζουσών της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου, όπου έχει ανεγείρει ο Γέροντας, μίλησε η Γέροντισσα της Μονής Μόνικα. Η Γερόντισσα Μόνικα μετά το πέρας της ομιλίας της, εκ μέρους της γυναικείας αδελφότητας, έδωσε ως δώρο στον Γέροντα ένα χρυσοκέντητο Επιτραχήλιο, κεντημένο από τις μοναχές της Μονής.

Η μεγάλη έκπληξη κυρίως προς τον Γέροντα αλλά και για πολλούς από εμάς, ήρθε από την κ. Κωνσταντίνα Παλαμιώτου Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία μίλησε στην συνέχεια εκπροσωπώντας όλους τους γνωστούς, φίλους και πνευματικά παιδιά του Γέροντα.
Η κ. Κωνσταντίνα Παλαμιώτου – Θωμαΐδου, αφιέρωσε στον Γέροντα ένα πόνημα 500 σελίδων περίπου που έγραψε με τον τίτλο: «Ο Γέροντας Νεκτάριος – όταν ο ουρανός μιλά», το οποίο εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος «Νεκτάριος Παναγόπουλος – Διεύθυνση Χαβρίου 3, τηλ. 210 3224819».
Το πλήθος καταχειροκρότησε ενώ έβλεπε κανείς εκατοντάδες δακρυσμένα μάτια να επευφημούν τον Γέροντα αναφωνώντας άξιος.

Στο τέλος της όλης εκδήλωσης ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, έκοψε την βασιλόπιττα της Μονής και τίμησε τον Γέροντα για τα 30 του χρόνια ιερωσύνης με το μετάλλιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας και Αγίου Νεκταρίου.

Το πρώτο κομμάτι κόπηκε στον Χριστό, το δεύτερο στην ενορία, το τρίτο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το τέταρτο κομμάτι κόπηκε στον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Αθηναγόρα εις τον οποίο έπεσε το φλουρί. Συνολικά υπήρχαν 10 φλουριά και όσοι τα βρήκαν ο Γέροντας τους έδωσε από μια μεγάλη Εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας. Μετά το τέλος της σεμνής εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά σε όλους όσους παρευρέθηκαν, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Η Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη: «Γιατί ο Θεός επέτρεψε η Ελλάδα να υφίσταται τα σημερινά δεινά»