Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ το 1997 από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη που έγραφε:

110
Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης το 1997 με επιστολή του προς τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ, είχε κάνει γνωστά τα όσα έμελλε να πραγματοποιηθούν στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας, για την κατάργηση των μισθών και των συντάξεων των κληρικών, καθώς και για την εκκλησιαστική περιουσία.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,

Ήδη από το Σύνταγμα των Βρυξελλών θεσπίστηκε ανεξιθρησκεία. Αυτόματα όμως έπαψε να είναι στην Ελλάδα επικρατούσα θρησκεία και προστατευομένη από την Πολιτεία η Ορθόδοξη. Πλείστες μαρτυρίες υπάρχουν: Όσοι τώρα από Εκκλησιαστικούς φορείς μηνύθηκαν κατέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και βάσει του Κοινοτικού Δικαίου ως γνωστόν δικαιώθηκαν, έστω και αν είχαν καταδικαστεί από το Ελληνικό Δίκαιο. Άρα ούτε οι αποφάσεις των Ελλήνων δικαστών ισχύουν, ισχύουν μόνον οι αποφάσεις και το Δίκαιο της Ευρώπης.

Επί πλέον, βάσει του Κοινοτικού Δικαίου, δεν μπορεί κάποιο μέλος-κράτος να έχει επίσημα προστατευόμενη θρησκεία και μάλιστα οι λειτουργοί της να είναι μισθωτοί του κράτους. Προ ημερών έφθασε στην Μονή μας η πληροφορία ότι το Υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του που έστειλε η πρόκειται… να στείλει προς τον Αρχιεπίσκοπο, δηλώνει ότι: “Από το Σεπτέμβριο του 1997 οι νέοι κληρικοί που θα χειροτονούνται υποχρεούται η Αρχιεπισκοπή τον διορισμό τους να τον στέλνει πρώτα στο Υπουργείο Οικονομικών. Αν δε, υπάρχει κονδήλιο τότε θα πληρώνονται, διαφορετικά θα υπηρετούν εκεί που διορίσθησαν χωρίς μισθό”.

Ακόμη οι πληροφορίες που έχουμε από τους καλούς εκείνους πολιτικούς που αγωνίζονται είναι ότι δεν επιχειρούν τώρα ακόμη την αποσύνδεση Εκκλησίας-Κράτους (όπως λέει η Κοινοτική εντολή), διότι θέλουν πρώτα να της πάρουν και την υπόλοιπη Εκκλησιαστική περιουσία· κι αφού ο λαός πιεζόμενος από δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα αγανακτήσει, να τον στρέψουν τεχνιέντως εναντίον της Εκκλησίας, όπως ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν μέσω των ΜΜΕ, καθώς όλοι βλέπουμε.

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

α. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

β. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

γ. ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

δ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ε. ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΣΧΑ

Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές γνώριζαν ότι η συνθήκη Σένγκεν έχει έρθει στην Ελλάδα από το 1988. Πέρασαν 9 ολόκληρα χρόνια χωρίς οι κυβερνήσεις μας να μας ενημερώσουν. Κρατούσαν τόσο καιρό την κοινοτική εντολή, ψήφιση συνθήκης Σένγκεν, μυστική.

Ο λαός το έμαθε το 1997 και όχι όπως θα έπρεπε από την κυβέρνησή του, αλλά από μερικούς “τρελλούς” και “φανατικούς” χριστιανούς, όπως τους ονόμαζαν τα μέσα ενημερώσεως, την τελευταία στιγμή που ψηφιζόταν η Συνθήκη. Αν δηλαδή δεν φώναζαν οι χριστιανοί μας, κανένας δεν θα είχε μάθει για την Συνθήκη Σένγκεν.

Έτσι και τώρα (1997) ενώ έχουν φθάσει οι Κοινοτικές εντολές στην Ελλάδα μας, περί καταργήσεως της Ελληνικής Σημαίας, του Εθνικού Ύμνου, των Εθνικών εορτών, της Ελληνικής Ιστορίας και της καταργήσεως της Ορθοδοξίας ως επισήμου θρησκείας, (διότι η Ενωμένη Ευρώπη πλέον σαν ένα Έθνος πρέπει να έχει ένα νόμισμα, μία ταυτότητα, μία σημαία, έναν Εθνικό Ύμνο, μία Ιστορία, ίσως και μία θρησκεία όπως θα αναφέρουμε παρακάτω), δεν τολμούν οι πολιτικοί μας να τα πουν στον Λαό μας.

Τα αποκρύπτουν όπως απέκρυπταν και τόσα χρόνια τη Συνθήκη Σένγκεν, στην κατάλληλη δε στιγμή θα μας τα γνωστοποιήσουν. (Σήμερα 2011 αρχίζουμε και τα ζούμε). Αφού πρώτα μας δέσουν καλά-καλά με τις διάφορες Συνθήκες θα μας πουν μετά ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, διότι τους πιέζει η Ενωμένη Ευρώπη.

Όπως μας αποκάλυψε έντιμος Βουλευτής ο οποίος μετέχει στις Ευρωπαϊκές επιτροπές, προ μηνών συζητήθηκε στην Ευρώπη η ημερομηνία εορτής του Πάσχα. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί απεφάσισαν, η Ενωμένη Ευρώπη να εορτάζει στο εξής το Πάσχα σε μία ημερομηνία. Εδιάλεξαν δε την ημερομηνία του Παπικού Πάσχα. Όταν δε οι Έλληνες Βουλευτές αντέδρασαν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ειρωνευτικά και χαμογελώντας τους είπαν: “είναι πλέον η ημερομηνία του Πάσχα Κοινοτική εντολή.

Δεν μας ενδιαφέρει εάν εσείς είστε Ορθόδοξοι. Στην Ενωμένη Ευρώπη όλα θα είναι κοινά”. Το ευρωπαϊκό σκεπτικό είναι ότι όλες οι οικονομικές υπηρεσίες της Ευρώπης, χρηματιστήριο, τράπεζες, υπηρεσίες κτλ., δεν έχουν αργία τότε που οι Ορθόδοξοι έχουν Πάσχα και δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες της Ευρώπης να εργάζονται και οι δικοί μας να κάνουν διακοπές.

Οι περίοδοι των διακοπών πρέπει να συμπίπτουν δι’ αυτό και κατέληξαν να δεχθούν ως αργία το Πάσχα των Λατίνων και των Πρωτεσταντών που πλειοψηφούν στην Ευρώπη.

Βλέπουμε ξεκάθαρα εδώ, ότι η αλλαγή του Πασχαλίου είναι Κοινοτική έντολή. Ο Πάπας διατάζει κι εμείς εφαρμόζουμε. Ο Οικουμενισμός είναι τελικά Κοινοτική εντολή. Στην κατάλληλη στιγμή οι πολιτικοί μας θα τα εφαρμόσουν στην πράξη, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – Romfea.gr