Η τιμία χείρα του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Εκάλης

31
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατανύξεως, σήμερα Κυριακή Δ’ Νηστειών, μετεφέρθη από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, η Τιμία Χείρ του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Εκάλης, ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Τό ιερό θησαύρισμα κατεύθασε στόν Ιερό Ναό περί τις 7.30 το πρωί και ανεχώρησε περί την 1 το μεσημέρι, μετά την τέλεση της ιεράς παρακλήσεώς Του.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του ευσεβούς λαού, που παρά το βραχύ διάστημα παραμονής του Ιερού Λειψάνου, έσπευσαν να λάβουν την ευλογία του Αγίου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος συμπαραστατούμενος από τούς Εφημερίους του Ιερού Ναού π. Νικόλαο Μωραίτη και π. Γεώργιο Τσιμπουξή.

Επίκαιρη και εμνευσμένη ήταν η ομιλία του π. Νεκταρίου. Στο τέλος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο όσο και τον Άγιο Καθηγούμενο.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Εκάλης