Ο Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μιλά για τον Μητρ. Φωκίδος κ. Θεόκτιστο και τον Γέροντα Νεκτάριο

41
Ο Γέροντάς μας, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης Καθηγούμενος ημών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, μετά της οσιοτάτης Γερόντισσας Μόνικας Στιβακτάκη Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Δωρίδος, παρέστησαν με γκρουπ ευλαβών χριστιανών συμπροσευχόμενοι στον Εσπερινό της εορτής των Μυροφόρων στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Ο Πατριαρχικός Ναός ήταν κατάμεστος από ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν για να λάβουν την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εκτός των λαϊκών πιστών εντός του Ιερού Ναού ήταν συμπροσευχόμενοι Συνοδικοί και μη Αρχιερείς και κληρικοί.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Παναγιώτατος καλωσόρισε όλους τους προσκυνητές και ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόσωπο του παρευρισκομένου εντός του Ιερού Ναού, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβ. Μητροπολίτου κ. Θεοκτίστου.

Ιδού οι λόγοι της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τον Γέροντα Νεκτάριο και το σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Θεόκτιστο:

«Καλωσορίζω επίσης τον φίλτατο πατέρα Νεκτάριο Μουλατσιώτην και την συνοδείαν με τους προσκυνητάς που ήρθαν μαζί του. Ο πατήρ Νεκτάριος όπως όλοι γνωρίζουμε, χρόνια τώρα ασκεί ένα σπουδαίο ιεραποστολικόν πνευματικόν έργον εις την διακονίαν του λαού του Θεού και τώρα ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και διοικητικόν έργον και του ευχόμεθα δύναμιν εξ ύψους και τον παρακαλούμε να μεταφέρει στον αδελφόν Άγιον Φωκίδος την αγάπη μας και την βαθιά εκτίμησή μας, διότι ο αδελφός Άγιος Φωκίδος είναι ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που σέβεται, ευλαβείται, τιμά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και μας επισκέπτεται συχνά».

Εκ της Ιεράς Μονής Τρικόρφου Φωκίδος.
(Οι φωτογραφίες είναι του δημοσιογράφου – φωτογράφου του Οικ. Πατριαρχείου Νικολάου Μαγγίνα)

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με τη μνεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και φωτογραφικό υλικό.