Η σωστή ερμηνεία των ονείρων – Γένεσις επεισόδιο 13

64
Η σωστή ερμηνεία των ονείρων, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η εκκλησία μας στο θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα προσεκτική, διότι μπορεί ο άνθρωπος να πλανηθεί. Για να μπορέσει ο άνθρωπος να δώσει σωστή εξήγηση ενός ονείρου, χρειάζεται η φώτιση του Θεού. Χωρίς φώτιση Θεού δεν υπάρχει σωστή ερμηνεία. Είναι πολλά τα παραδείγματα αγίων που ο Θεός τους μίλησε μέσα από ένα όνειρο και τους φώτισε ώστε να δώσουν σωστή εξήγηση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς, μόνο αν έχουμε αυτή την πνευματική σοφία του Θεού. Αν ο άνθρωπος δεν είναι κοντά στο Θεό, τότε να μην επιχειρεί να δίνει εξηγήσεις στα όνειρα διαβάζοντας διάφορα βιβλία ή ακούγοντας κάποιους ανθρώπους οι οποίοι δήθεν εξηγούν όνειρα. Ειδάλλως, ο πονηρός θα επιφέρει μεγάλη καταστροφή μιας και τα περισσότερα όνειρα είναι από τον πονηρό, με σκοπό να πλανήσει τον άνθρωπο.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Στη νέα σειρά, “ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”, για μικρούς και μεγάλους που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε να ακούσετε απλά και κατανοητά στη νεοελληνική γλώσσα, από τον π. Ιωακείμ, την Βίβλο και να θέσετε τα σχόλιά σας.

Επεισόδιο Νο13
“Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ”

4 Ιανουαρίου 2020
——————————————————————
Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia–ebooks/
————————————————————————————————
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios
————————————————————————————————–
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #ΠαλαιάΔιαθήκη, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ