Πως θα ξεπεράσεις τα προβλήματά σου | Ρωτήστε τον Γέροντα

11

Πως θα ξεπεράσεις τα προβλήματά σου. Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι απλά ένας θρησκευτικός οργανισμός που έχει κεφαλή τον Ιησού Χριστό και μέλη του οι ιερείς και οι πιστοί χριστιανοί. Η Εκκλησία όπως την ονομάζουν πολλοί Πατέρες, είναι ένα νοσοκομείο που μας βοηθά να λύσουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, τα ψυχικά, τα σωματικά και τα κοινωνικά.
Βλέποντας την Εκκλησία υπό το πρίσμα του νοσοκομείου και τους εαυτούς μας ως ασθενείς, προσπαθούμε να βρούμε τον γιατρό που θα μας βρει τις κατάλληλες συμβουλές και θα μας δώσει οδηγίες, σύμφωνα με τις συνθήκες της ζωής μας για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.
Μέσα σε αυτό το νοσοκομείο που ονομάζεται Εκκλησία, έχουμε πολλά παραδείγματα αγίων που πέρασαν μεγάλες δυσκολίες, δοκιμασίες και προβλήματα στη ζωή τους, τα οποία τα ξεπέρασαν και βρήκαν λύση.
Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο Απόστολος Πέτρος, ο οποίος περπάτησε επάνω στη θάλασσα. Η θάλασσα συμβολίζει τη ζωή μας και τα κύματα της θάλασσας συμβολίζουν τα προβλήματα και τις δοκιμασίες που περνάμε στη ζωή μας. Ανάλογα τα κύματα της θάλασσας είναι και τα προβλήματα, αν είναι μεγάλα, τότε μεγάλα τα προβλήματα, αν είναι μικρά, τότε μικρά τα προβλήματα.
Ο Απόστολος Πέτρος ξεκίνησε με πίστη και ελπίδα στην δύναμη του Χριστού και κοιτώντας τον Χριστό, να περπατά επάνω στη θάλασσα, δηλαδή με λίγα λόγια να ξεπερνά τα προβλήματά του. Όσο το βλέμμα του ήταν στραμμένο στο πρόσωπο του Χριστού, τότε νικούσε τα προβλήματα. Όταν όμως έστρεψε το βλέμμα του από τον Χριστό και κοίταξε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και αισθάνθηκε τον αέρα, τότε τον κυρίευσε φόβος και άρχισε να βουλιάζει. Οι αμφιβολίες τον κυρίευσαν και έχασε την πίστη του και τον έπνιξαν τα προβλήματα.
Κάτι παρόμοιο κάνουμε κι εμείς στην ζωή μας, μας κυριεύουν οι αμφιβολίες και κλονίζεται η πίστη μας απέναντι στον Χριστό. Ασχολούμαστε με τα προβλήματα που βλέπουμε ότι θα μας πνίξουν και ξεχνάμε ότι τα προβλήματά μας και τις δοκιμασίες μας θα τις αντιμετωπίσουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη = πίστη στον Χριστό. Μέσα στην Καινή Διαθήκη, αλλά και στο διάβα των αιώνων μέχρι και σήμερα, έχουμε δει το παντοδύναμο χέρι του Θεού που είναι πάντα πρόθυμος να το απλώσει και να μας βοηθήσει. Αρκεί εμείς να ζητήσουμε τη βοήθειά Του.
Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
Στη σειρά “Ρωτήστε τον Γέροντα” που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε πλέον και εσείς να κάνετε την ερώτησή σας στα σχόλια των βίντεο, ώστε να μπορεί και η δική σας ερώτηση να γίνει ένα βίντεο, στο οποίο θα απαντά ο Γέροντας Νεκτάριος.
Επεισόδιο 48
“ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ”

27 Ιουνίου 2020
————————————————————————————————
Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia–ebooks/
————————————————————————————————
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)
Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 
————————————————————————————————–
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία
Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 
© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ