Αγιογράφηση εικόνας του Ιησού Χριστού

42

Η Ιερά Μονή μας, Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ Τρικόρφου Φωκίδος, αγιογραφεί την εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η ιερά εικόνα όταν ολοκληρωθεί θα ενθρονιστεί από τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής στο θρονί – προσκυνητάρι, που αυτή τη στιγμή παραμένει κενό.

Η εικόνα του Χριστού μας, διαστάσεων 1 μέτρου Χ 70 εκ., είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας της ύστερης βυζαντινής περιόδου (Παλαιολόγειοι χρόνοι). Το φωτοστέφανο της εικόνας θα φιλοτεχνηθεί από ασήμι 925ο, το οποίο θα είναι και αυτό βυζαντινής τεχνοτροπίας, βάρους 2 κιλών και πλέον. Η δε εικόνα θα γίνει με φύλλα χρυσού 24 καρατίων.

Ας μην ξεχνούμε ότι στον Χριστό προσφέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Αφού για Εκείνον δίνουμε ακόμα και τη ζωή μας.

Η αγιογράφηση της ιεράς εικόνας του Χριστού μας ήδη ξεκίνησε, όπου ο αγιογράφος με νηστεία, προσευχή, ύμνους και κατάνυξη, ζητά από τον Θεό φώτιση για την πνευματική διακονία που επιτελεί. Ταυτόχρονα ζητά το έλεος του Θεού για όσους θα βοηθήσουν για την αποπεράτωση της αγιογραφίας.

 Όταν η αγιογραφία αποπερατωθεί, τότε θα ενθρονιστεί μέσα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με ειδική τελετή. Η Ιερά Εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, θα βρίσκεται απέναντι από Παναγία την Εσφαγμένη, γνήσιο αντίγραφο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, όπου την δώρισε στην Ιερά Μονή μας μαζί με το θρονί – προσκυνητάρι της, ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός. 

Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ενθρονίσουμε τον Κύριο μας και να αγιογραφηθεί η εικόνα Του. Όσοι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά για την αποπεράτωση της εικόνας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας μέσω τραπέζης ή μέσω PayPal.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Λογαριασμός:  426/002254-39

IBAN:
GR5401104260000042600225439

SWIFT/BIC:
ETHNGRAA ή σε διαφορετική περίπτωση
ETHNGRAAXXX

Eπωνυμία-Beneficiary:
Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ

 ή μέσω Paypal  πατώντας στο παρακάτω κίτρινο κουμπί που γράφει “Donate”.

 


Παρακαλούμε
πολύ να μας ενημερώσετε στο e-mail του Ησυχαστηρίου μας info@freemonks.gr δίνοντάς
μας την ημερομηνία κατάθεσης, το ποσό και την ταχυδρομική σας διεύθυνση για να
σας αποστείλουμε την σχετική απόδειξη δωρεάς.

Κάθε
προσφορά σας, βοηθάει σημαντικά την Ιερά Μονή.

Σας
ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη σας και την στήριξη σας. Ο Θεός να σας ευλογεί
και οι Άγιοι μας να σας προστατεύουν εσάς και τους οικείους σας.