Αναχώρηση Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων Αγίων Νεκταρίου και Λουκά ιατρού από τον Βύρωνα.

39

Άρθρο – Φωτογραφίες www.poimin.gr

Με την πρέπουσα τιμή το εσπέρας της Κυριακής 10 Οκτωβρίου πλήθος πιστών κατευόδωσε το Τίμιο και θαυματουργό Ξύλο του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεκταρίου και Λουκά του Ιατρού. 

Τα ιερά σεβάσματα της ορθοδοξίας που επί δεκαοκτώ ημέρες φιλοξενήθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος και προσήλθαν για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία χιλιάδες ευλαβείς Ορθόδοξοι πιστοί από όλη την Ελλάδα, αναχώρησαν εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών σήμερα το απόγευμα για την Ανδρώα Μόνη Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο όπου φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού. 

Λίγο πριν την αναχώρηση εψάλη ο Παρακλητικός κανόνας στον Άγιο Λουκά υπέρ υγείας πάντων των Ενοριτών και Προσκυνητών του Ιερού Ναού. 

Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής Δανήλ για τις ενέργειες που έπραξε έτσι ώστε αυτή η μεγάλη ευλογία να έρθει στην ενορία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων προς τους πατέρες που συνόδευαν τα Ιερά σεβάσματα, ιδιαιτέρως δε στον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη για τις μεστές και πνευματικές ομιλίες και συμβουλές του προς τον πιστό λαό του Θεού που την ταραγμένη και πολυκύμαντη εποχή μας προσέτρεχε να σταυρωθεί με το Τίμιο Ξύλο για να ενδυναμωθεί και να μπορέσει να βρει τη γαλήνη και τη δύναμη που απαιτείται, για να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών.