2 Μαΐου: Η Αγία Ματρώνα η τυφλή που αγάπησε τα λουλούδια

317

2 Μαΐου: Η Αγία Ματρώνα η τυφλή που αγάπησε τα λουλούδια. Η Αγία Ματρώνα η αόμματη. Η Αγία Ματρώνα η αόμματη γεννήθηκε το 1881 από ενάρετους φτωχούς γονείς. Λόγω του ότι ήταν φτωχοί ήθελαν να την δώσουν σε ορφανοτροφείο. Όμως η μητέρα της είδε ένα όνειρο που το θεώρησε σημάδι από τον Θεό και αποφάσισαν να την κρατήσουν.

Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε τυφλή και το μόνο μέρος που πήγαινε ήταν η εκκλησία. Από μικρή ηλικία της έδωσε χαρίσματα ο Θεός, το προορατικό και διορατικό χάρισμα. Γνώριζε τις ασθένειες των ανθρώπων που πήγαιναν κοντά της, γνώριζε τα προβλήματά τους και τους προειδοποιούσε και τους συμβούλευε.

Σε ηλικία 17 ετών σταμάτησε και να περπατάει και έζησε έτσι για άλλα 50 χρόνια, χωρίς να γογγύζει ή να παραπονείται στον Θεό. Πολλοί πιστοί που ευλαβούνται την Οσία Ματρώνα της φέρνουν λουλούδια, διότι τα αγάπησε πολύ τα λουλούδια, έπειτα από ένα θαύμα που επέτρεψε ο Θεός και της άνοιξε τα μάτια και είδε όλα τα δημιουργήματά Του. Η ίδια παρήγγειλε όποιος την επισκέπτεται μετά το θάνατό της, να της φέρνει και ένα λουλούδι.

Εμείς εδώ στη Μονή μας, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, έχουμε τη θαυματουργική εικόνα της Αγίας Ματρώνας της αόμματης, καθώς και τεμάχιο λειψάνου της, όπου κάθε χρόνο την πανηγυρίζουμε στο μοναστήρι μας που τιμάται στις 2 Μαΐου. 1η Μαΐου είναι πανηγυρικός Εσπερινός και 2 Μαΐου ανήμερα της εορτής η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σε κάποια πνευματική κόρη της, που της είπε με λύπη ότι δεν μπορεί να δει τη φυσική ομορφιά του κόσμου αποκάλυψε τα εξής: «Ο Θεός μια φορά μου άνοιξε τα μάτια και μου έδειξε τον κόσμο και όλα τα δημιουργήματα του. Είδα τον ήλιο, τα άστρα στον ουρανό και όλα όσα υπάρχουν πάνω στη γη, την ομορφιά της, τα βουνά, τους ποταμούς, το πράσινο χορτάρι, τα λουλούδια, τα πουλιά». Από όλα όσα είδε εκείνη τη μία φορά, αγάπησε πολύ τα λουλούδια. Στην κηδεία της ζήτησε να φέρουν οι άνθρωποι αληθινά λουλούδια.

Άφησε και εσύ λουλούδια στην Αγία Ματρώνα την αόμματη στο παρεκκλήσιο της Μονής μας, όπου τιμάμε την Αγία Ματρώνα. Όσοι μένετε μακριά και δεν μπορείτε να έρθετε στο παρακάτω λινκ https://gerontasnektarios.gr/flowers-matrona μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας ώστε να αγοράσουμε για εσάς και την οικογένειά σας υπέρ υγείας, λουλούδια για την Αγία Ματρώνα.

——————————————————————————-

Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr/

——————————————————————————-

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

——————————————————————————-

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gerontasnektarios.gr/donations

——————————————————————————-

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

——————————————————————————-

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ