Δεν κάνω κάτι κακό. Γιατί να φοβάμαι την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;

5860

vasilinos.wordpress.com

Ενόψει της επικείμενης εκδόσεως των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τον Σεπτέμβριο 2023, άρχισαν πάλι όσοι –δυστυχώς και ιερείς– παραμένουν παθητικοί έναντι κάθε ανελεύθερου συστήματος, να δικαιολογούν την προσωπική παθητική στάση τους, λέγοντας: «Εμένα δεν με πειράζει και δεν με φοβίζει να είναι η ζωή μου υπό αδιάλειπτη παρακολούθηση και ψηφιακή καταγραφή, διότι δεν κάνω κάτι κακό και δεν έχω κάτι να κρύψω».

Και εμείς, αδελφέ, σε θεωρούμε καλό άνθρωπο και ότι δεν κάνεις τίποτε κακό. Το ότι όμως δεν φοβάσαι να παραδώσεις την ελευθερία σου, αυτό δεν πρέπει να εδράζεται και να συγκρίνεται με τον καλό εαυτό σου, αλλά με εκείνον στον οποίο παραδίδεις την ελευθερία σου.

Αν λοιπόν αυτός πού θα κατέχει όλα τα στοιχεία σου είναι καλός, τότε πράγματι η καλοσύνη σου δεν έχει να φοβάται τίποτε. Αν όμως –λέω, αν– όλα αυτά τα στοιχεία σου και την ελευθερία σου τα παραλάβει ένας δικτάτορας, ένας κακός κυβερνήτης, ο οποίος μισεί τους καλούς, τότε τι γίνεται; Όπως είναι λογικό και φυσιολογικό, πληρώνεις με τη ζωή σου την αφροσύνη σου! Αν έχεις κυβερνήτη τον Μ. Αλέξανδρο, δεν φοβάσαι τίποτα. Εάν όμως τον διαδεχθεί ο Αντίοχος ο Επιφανής και αναιδής, τότε χρειάζονται τόμοι για να σου περιγράψω τι έπραξε εναντίον των καλών και αγίων Ισραηλιτών (βλ. Α΄ Μακκαβ.), οι οποίοι – όπως ο Απόστολος Παύλος λέει– κατέφυγαν «εν ερημίαις πλανώμενοι και όρεσι και σπηλαίοις και ταις οπαίς της γης» (Εβρ. ΙΑ΄,38), όταν και ο ουρανός γέμισε από Αγίους.

Εάν έχεις ως κυβερνήτη και αυτοκράτορα τον Μ. Κωνσταντίνο, δεν φοβάσαι τίποτε και θα επαινείσαι, μάλιστα, από αυτόν για την καλοσύνη σου· εάν όμως έρθουν στην εξουσία ο Νέρωνας, ο Καλλιγούλας, ο Διοκλητιανός, τότε να θυμάσαι ότι όλοι αυτοί και οι όμοιοί τους θανάτωσαν τους καλούς και Αγίους μόνο και μάλιστα, με μαρτυρικό θάνατο. Είναι εκατομμύρια τα αθώα θύματά τους. Επίσης, εάν κυβερνήτης σου είναι ο τσάρος Νικόλαος, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Αν όμως τον διαδεχθεί ο Στάλιν, τότε να μη σου διαφεύγει ότι εκείνος θανάτωσε τους καλούς και Αγίους και έτσι το μαρτυρολόγιο της Αγίας μας Εκκλησίας γέμισε με εκατομμύρια Μάρτυρες. Η απ’ αιώνων Ιστορία μάς έχει αποδείξει πώς οι καταστάσεις μεταβάλλονται αναλόγως με τους κυβερνήτες και τα ιδεολογικά συστήματα που εναλλάσσονται. Έτσι, εάν στη χώρα σου βασιλεύει η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και είσαι καλός, πράγματι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Αν όμως τη διαδεχθεί ο Χίτλερ, δες τι έγινε:

Η Γερμανία –υπό την ηγεσία του Χίτλερ– κατά την περίοδο λίγο πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ψήφισε νόμους, διά των οποίων απαιτούσε να καταγραφούν συστηματικά όλοι οι ασθενείς και έγκλειστοι σε ψυχιατρικά ιδρύματα, τα άτομα που έπασχαν από διανοητικές και σωματικές αναπηρίες, οι τρόφιμοι των γηροκομείων, οι κωφοί, μουγγοί, τυφλοί που φιλοξενούντο σε ιδρύματα, οι τρόφιμοι σε ιδρύματα απεξάρτησης αλκοολικών, οι έχοντες γεροντική άνοια κ.α. Επίσης απαίτησε να καταγραφούν όλοι οι πάσχοντες από ανίατες ασθένειες, των οποίων η κατάσταση κρινόταν μη αναστρέψιμη, αθεράπευτη. Μάλιστα, ίδρυσε στο Βερολίνο το περιβόητο ειδικό γραφείο, γνωστό ως «κέντρο Τ4», στο οποίο συμμετείχαν και ιατροί που κατείχαν πανεπιστημιακές έδρες. Με νόμο υποχρέωσε τις κλινικές της χώρας να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια (τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια ως κατάλογοι θανάτων). Έπειτα από τη συστηματική καταγραφή των ασθενών, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Εσωτερικών και της γερμανικής εγκληματολογικής Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν όλοι εκείνοι οι ασθενείς σε ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με σκοπό την εξόντωσή τους διά «ευθανασίας», διά της οποίας θανατώθηκαν χιλιάδες διανοητικά και σωματικά ανάπηροι, ασθενείς και γέροντες! Οι αριθμοί των νομίμως δολοφονηθέντων από τη γερμανική ναζιστική κυβέρνηση είναι άκρως τρομακτικοί. Ενδεικτικά: 110.000 ενήλικοι τρόφιμοι ιδρυμάτων, 70.000 άρρωστοι και ανίκανοι προς εργασία, 5.000 μικρά παιδιά με διάφορες αναπηρίες.1 Και δεν είναι μόνον αυτοί… Ο κατάλογος των νεκρών απλώνεται μακρύς και αβυσσαλέος. Έτσι, άδειασαν οι κλινικές και τά ιδρύματα και «ελαφρύνθηκε» το γερμανικό δημόσιο από τα έξοδα νοσηλείας τους (μήπως, αδελφέ, σου θυμίζει κάτι από προεκλογική δήλωση υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. για τους καρκινοπαθείς;). Άλλους εξ αυτών τους δολοφόνησαν μαζικά σε θαλάμους αερίων και άλλους με διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, με ειδικό νόμο για την προστασία απογόνων με κληρονομικές ασθένειες, προέβησαν στη στείρωση 400.000 ατόμων μέχρι το 1945.2  Άλλωστε, τα έγκλειστα σε ιδρύματα άτομα θεωρήθηκαν «απειλή για τη δεξαμενή γονιδίων της υπέρτατης γερμανικής φυλής»!3 

Ας σημειωθεί ότι όλοι εκείνοι οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στις κλινικές, στα νοσοκομεία, στα ιδρύματα ήταν Γερμανοί (ο πατέρας, ο παππούς, η μητέρα, ο γείτονας, ο αδελφός, η αδελφή τους), δεν τους ήταν ξένοι. Ωστόσο, με νόμο θεωρήθηκαν για τη Γερμανία «βάρος», τόσο γενετικό, όσο και οικονομικό· με «νόμιμο τρόπο», με κοινέςυπουργικές αποφάσεις καταγράφηκαν και με συγκεκριμένους νόμους δολοφονήθηκαν! Το τονίζω: ΝΟΜΙΜΩΣ! Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η Γερμανία «καθάρισε» το κράτος της με ανάλογες μεθόδους (και αφού προηγήθηκε η καταγραφή τους) και από άλλες ευπαθείς ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως πόρνες, αστέγους, ζητιάνους, Ρομά, ομοφυλόφιλους.

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των Εβραίων. Η τακτική, η μέθοδος και η οργάνωση της εξόντωσής τους ήταν ακριβώς η ίδια: Η γερμανική κυβέρνηση με ειδικούς νόμους για την καταγραφή τους, υποχρέωσε κάθε Εβραίο να καταγραφεί, να αναφέρει λεπτομερώς τα μέλη της οικογενείας του, τη διεύθυνση κατοικίας του, να προσδιορίσει σαφώς κάθε οικογενειακή –κινητή και ακίνητη– περιουσία, καθώς και το είδος και τον τόπο εργασίας του. Με άλλα διατάγματα και νόμους, υποχρέωσε την καταγραφή όλων των εβραϊκών επιχειρήσεων. Για κάθε επιχείρηση έπρεπε να καταγραφεί εάν ο κάτοχός της ήταν Εβραίος, εάν κάποιος από τα στελέχη της –μέτοχος ή συμμέτοχος– ήταν Εβραίος ή εάν η επιχείρηση ήταν μεν γερμανική, αλλά βρισκόταν κατά κάποιο τρόπο υπό εβραϊκή επιρροή. Με άλλο διάταγμα και νόμο ορίσθηκε πρόστιμο και φυλάκιση για όποιον Γερμανό προσπαθούσε να αποκρύψει τον εβραϊκό χαρακτήρα μιας επιχείρησης. Όλα, λοιπόν, οργανώθηκαν και συντελέστηκαν νομίμως. Όλα διενεργήθηκαν φανερά, ενώ παρέμενε κρυφός μόνον ο τελικός σκοπός εκείνης της καταγραφής. Ο εβραϊκός πληθυσμός –νομοταγής, καλός, ευυπόληπτος και ανυποψίαστος– δεν είχε κάποιον ενδοιασμό ή φόβο για τις προθέσεις της γερμανικής Καγκελαρίας. Αλλά και οι ίδιοι οι Εβραίοι καθησύχαζαν εαυτούς και αλλήλους, λέγοντας: «Δεν κάνουμε κάτι κακό για να φοβηθούμε» και πίστευαν ότι όλα γινόντουσαν νομίμως, προκειμένου να νοικοκυρευθεί το γερμανικό κράτος και οι ίδιοι να ενσωματωθούν σ’ αυτό.4 Σκέπτονταν ότι επρόκειτο για μία προσπάθεια οικονομικής επίλυσης του εβραϊκού ζητήματος στη Γερμανία. Αφού όμως έγινε πλήρης καταγραφή, έπειτα με άλλο διάταγμα και νόμο, κάθε Εβραίος υποχρεώθηκε να λάβει νέα ταυτότητα και το γερμανικό δημόσιο να προσθέτει στην ταυτότητα και στο διαβατήριό του δίπλα από το κύριο όνομά του, το όνομα «Ισραήλ»· ενώ σε κάθε Εβραία να συμπληρώνει το όνομα: «Σάρρα». Και τότε, οι αγαθοί Εβραίοι έλεγαν πως είναι λογικό και φυσικό να θέλει το γερμανικό δημόσιο να γνωρίζει όσους ανήκουν σε μειονότητες άλλων εθνών ή λαών. Κατόπιν με νόμο και διάταγμα απαγορεύθηκε στους Εβραίους φυσικούς (περίπου 4.000) να ασκούν το επάγγελμά τους· το ίδιο συνέβη και στους Εβραίους δικηγόρους. Στη συνέχεια, κάθε Εβραίος έγινε στόχος και βεβαίως –πάντα με νόμο, με νομότυπο τρόπο, οργανωμένα, μετά από την πλήρη καταγραφή και ταυτοποίησή τους, χωρίς να μπορεί πλέον να ξεφύγει κανείς– άρχισε ένας από τους αγριότερους διωγμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κατά χιλιάδες τους συνελάμβαναν και τους οδηγούσαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οι κρατούμενοι έχαναν την αξιοπρέπειά τους, μαζί και το όνομά τους! Χάραζαν με ανεξίτηλο χρώμα στο χέρι τους έναν αριθμό, ο οποίος αντικαθιστούσε πλέον το όνομά τους.5Η ανθρώπινη υπόστασή τους έπαυε να αποτελεί πρόσωπο με όνομα, καθώς για τους Γερμανούς Ναζί ο κάθε κρατούμενος ήταν πια ένας απρόσωπος αριθμός· κι αυτός ο απρόσωπος αριθμός διευκόλυνε τα μέγιστα στην απάνθρωπη μεταχείριση του κάθε κρατουμένου.  

Τα βασανιστήρια που υπέστησαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια, γέροντες, γερόντισσες, οικογενειάρχες και τόσοι άλλοι απλοί, καλοί άνθρωποι, καθώς και η τελική μαζική εξόντωσή τους στους θαλάμους αερίων και η καύση και εξαέρωσή τους στα κρεματόρια, όλα αυτά μας είναι γνωστά. Όλα διενεργήθηκαν «νομίμως» με νόμους και με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς τα εκατομμύρια των θυμάτων να έχουν διαπράξει κάτι κακό. Μάλιστα, η καταγραφή τους δεν έγινε μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες υπό γερμανική κατοχή χώρες (όπως στην Ελλάδα), από όπου με τρένα οδηγήθηκαν χιλιάδες Εβραίοι προς τα κρεματόρια. Σώθηκαν μόνον όσοι Εβραίοι προέβλεψαν εγκαίρως πού οδηγούσε εκείνη η καταγραφή και έφυγαν από τη Γερμανία και τα κράτη που ήταν υπό γερμανικό έλεγχο,  προς άλλες χώρες, όπως η Αμερική· καθώς και εκείνοι οι Εβραίοι, για τους οποίους φιλότιμοι Έλληνες έβγαλαν ταυτότητες ελληνικές και τους έκρυψαν. Έτσι, οι «καλοί» και «νομιμόφρονες» Γερμανοί Ναζί ήταν εκείνοι που διέπραξαν τα χειρότερα μέχρι σήμερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (βλ. Άουσβιτς, Καλάβρυτα κλπ.).

Άραγε, αδελφέ μου, σου έρχεται συνειρμικά στον νου κάτι από τα προαναφερθέντα, όταν πληροφορείσαι για την ψηφιοποίηση και την καταγραφή των πάντων, που με νόμο επιβάλλεται στις ημέρες μας για όλους μας και για εσένα; Η «ατμομηχανή» της Ευρώπης είναι ο γερμανο-γαλλικός άξονας, ενώ τότε ήταν ο ιταλο-γερμανικός. Αυτοί σήμερα ως ηγεμονεύουσα δύναμη με τους «δορυφόρους» τους επιβάλλουν:

– Ηλεκτρονική ταυτότητα στους πολίτες (βλ. Ευρωπαϊκή Ἐπιτροπή,3.6.2021. COM(2021) 281 final, 2021/0136 (COD) ).

– Ηλεκτρονική ταυτότητα – ψηφιακό μητρώο για τα sites/blogs/ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο (Ν. 5005/2022- (ΦΕΚ 236/Α/21-12-2022)

– Ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων. Υπουργική Απόφαση Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105/2021 (ΦΕΚ 334/Β/29-1-2021).

– Ηλεκτρονική ταυτότητα – ψηφιακή κάρτα εργασίας. Απόφαση υπ’αριθ. 49758/2022 (ΦΕΚ 2668/Β/31-5-2022).

– Ηλεκτρονική – ψηφιακή κάρτα αναπήρων. Ν. 4961/2022  (ΦΕΚ 146/Α/27-7-2022)

– Ηλεκτρονική ταυτότητα κατοικιδίων ζώων. Ν.4039/2012 (ΦΕΚ 15/Α/2.2.2012)

– Ηλεκτρονική ταυτότητα ψηφιοποίησης – Μητρώο Ιερέων. Κανονισμός υπ’αριθ. 338/2021 (ΦΕΚ 167/Α/8-9-2022).

– Ν. 4301/2014 (ΦΕΚ 223/Α/7-10-2014) Ψηφιοποίηση Εκκλησιαστικών Περιουσιακών στοιχείων των Μητροπόλεων.

– Ψηφιακή καταγραφή μετοχίων Αγ. Όρους (βλ. Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,13-3-2023. Α.Π.636/2023).

– Ηλεκτρονική -ψηφιακή μελισσοκομική ταυτότητα (όπως ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο). Απόφαση αριθμ. 37/48518/2022 (ΦΕΚ 924/Β/1-3-2022).

Επίσης επιβάλλονται ηλεκτρονική ταυτότητα ζώων εκτροφής, ηλεκτρονική ταυτότητα κτηματολογίων κλπ.

Από το 2020 και μετά, για κάθε πράγμα, ον και ιδιότητα δημιουργήθηκε ψηφιακό μητρώο, ψηφιακό αρχείο και καταγράφονται τα πάντα! Είναι αδύνατον να αναφερθούν εδώ όλα τα ψηφιακά μητρώα.

Αδελφέ μου, συνειδητοποιείς ότι επιβάλλεται σε κάθε πολίτη η παραλαβή ενός Ενιαίου Κωδικού Αριθμού Μητρώου, που θα είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε άνθρωπο; Και ότι εκείνοι που θα ασκούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα γνωρίζουν πλέον όλα τα στοιχεία κάθε ανθρώπου (υγειονομικά, οικονομικά, περιουσιακά, φρονημάτων, κίνησης λογαριασμών, μετακίνησης, οποιασδήποτε συναλλαγής δημόσιας ή ιδιωτικής); Και ότι όποιος δεν θα διαθέτει τον ΕΚΑΜ και το σύστημα αυτό, δεν θα δύναται «να πωλεί ή να αγοράζει»; Θυμάσαι την καταγραφή των Εβραίων και των περιουσιακών τους στοιχείων πριν το Ολοκαύτωμα; Γνωρίζεις ότι στη Σύνοδο νομικών των μελών κρατών της Ε.Ε., στα πλαίσια της Συνθήκης Σένγκεν, είχε προταθεί αυτός ο αριθμός να δοθεί στο χέρι ή στο μέτωπο με τη μορφή τσιπ (RFID); Άραγε, σου υπομιμνήσκεται η προφητεία: «ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί τών μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα»; (Αποκ. ΙΓ΄,16-17).

Αγαπητέ μου αδελφέ, εδώ και χιλιετίες ο Πανάγαθος και Παντογνώστης Θεός μάς έχει προειδοποιήσει ότι στην εσχάτη γενεά θα επιβληθεί ο έλεγχος των συναλλαγών, με σκοπό: «ίνα μη τις δύνηται πωλήσαι ή αγοράσαι»· δηλαδήη μεγαλύτερη δικτατορία από καταβολής κόσμου και ο φοβερότερος έλεγχος και εκβιασμός των ανθρώπων.Ο Θεός, ο Κύριος Παντοκράτωρ, μας ενημέρωσε ότι όλο αυτό το παγκόσμιο σύστημα ελέγχου «θα περιέλθει» στο δεξί σου χέρι ή στο μέτωπό σου· και ότι θα το διαχειρίζεται, επιβάλλοντάς το με απόλυτο αυταρχισμό ο μεγαλύτερος, στυγνότερος, αγριότερος και πιο κακός δικτάτορας όλων των εποχών, από καταβολής κόσμου έως της συντελείας! Έτσι, κυριολεκτικά θα σε έχουν «στο χέρι» και δεν θα έχεις «καθαρό μέτωπο»! Τόσο απεχθής είναι αυτός ο «δικτάτορας» στον Θεό, ώστε ο Ίδιος απαξίωσε να αναφέρει το όνομα αυτού του μελλοντικού ηγέτη και τον αποκαλεί «θηρίο» και«βδέλυγμα ερημώσεως», ο οποίος «υπεροίσει κακοίς πάντας τους έμπροσθεν» (Δαν. Ζ΄, 24). Δηλαδή, ο Παντογνώστης Κύριος μας έχει προειδοποιήσει πως αυτό το «θηρίο» θα ξεπεράσει στην κακία όλους τους προγενεστέρους διεστραμμένους ηγέτες (ο Νέρωνας θα είναι μπροστά του κάπως σαν… «αθώο προσκοπάκι»).

Ο Θεός, λοιπόν, μας πληροφόρησε για το πνεύμα από το οποίο θα διακατέχεται εκείνος ο ηγέτης, διότι ως Πανάγαθος Πατέρας μας θέλει να μας προφυλάξει. Και γι’ αυτό ο Κύριος Ιησούς Χριστός έχει προφητεύσει για εκείνον τον μελλοντικό δικτάτορα ότι: «ήνοιξε το στόμα αυτού εις βλασφημίαν προς τον Θεό [δηλ. πρώτα αρχίζει από τον Πανάγαθο και μοναδικό Αίτιο των καλών], βλασφημήσαι το όνομα αυτού και την σκηνήν αυτού [ενν. την ενσάρκωσή Του], τους εν τω ουρανώ σκηνούντας [αγίους]. και εδόθη αυτώ πόλεμον ποιήσαι μετά των αγίων…» (Αποκ. ΙΓ΄,6-7). Και: «όσοι εάν μη προσκυνήσωσι τη εικόνι του θηρίου [θα κάνει] ίνα αποκτανθώσι» (Αποκ. ΙΓ΄,15).

Εάν, λοιπόν, εσύ αδελφέ, θέλεις οικειοθελώς την ελευθερία πού σου χάρισε ο Θεός να την εκχωρήσεις ανεπιφυλάκτως στο «θηρίο» και να  το προσκυνήσεις, τότε είσαι ελεύθερος· και κατά συνέπεια, δεν φοβάσαι το «θηρίο». Βεβαίως, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει μάλλον να φοβάσαι Αυτόν πού είναι Κύριος των πάντων (και του «θηρίου») και ο Οποίος ενημερώνει: «Και άλλος άγγελος τρίτος ηκουλούθησεν αυτοίς λέγων εν φωνή μεγάλη [και είναι φωνή μεγάλη, ώστε να το ακούσεις:]· ει τις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού, και λαμβάνει το χάραγμα επί του μετώπού αυτού, ή επί την χείρα αυτού, και αυτός πίεται εκ του οίνου του θυμού του Θεού,  του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και βασανισθήσεται εν πυρί και θείω ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του αρνίου. και ο καπνός του βασανισμού αυτών εις αιώνας αιώνων αναβαίνει, και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού, και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματος αυτού» (Αποκ. ΙΔ΄,9-11). Το δε θηρίο «εβλήθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου… και βασανισθήσονται ημέρας και νυκτός εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκ. Κ΄,10).

Εμείς, οι χριστιανοί, πράγματι δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα «θηρίο» και κανένα σύστημά του. Οφείλουμε όμως να ακούμε και να υπακούμε στον Έχοντα την κυριότητα των πάντων, ο Οποίος μας συμβουλεύει τι πρέπει να φοβόμαστε και μας υποδεικνύει Ποιον πρέπει να φοβόμαστε: «Λέγω δε υμίν τοις φίλοις μου· μη φοβηθήτε από των αποκτενόντων το σώμα, και μετά ταύτα μη εχόντων περισσότερόν τι ποιήσαι. υποδείξω δε υμίν τίνα φοβηθήτε· φοβήθητε τον μετά το αποκτείναι, έχοντα εξουσίαν εμβαλείν εις την γέεναν· ναι, λέγω υμίν, τούτον φοβήθητε» (Λουκ. ΙΒ΄,4-5). Ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος μας γνωστοποιεί ότι είδε «τους νικώντας εκ του θηρίου και εκ της εικόνος αυτού και εκ του αριθμού του ονόματος αυτού… και άδουσι… την ωδήν του αρνίου λέγοντες· μεγάλα και θαυμαστά τα έργα σου, Κύριε ο Θεός ο παντοκράτωρ· δίκαιαι και αληθιναί αι οδοί σου, ο βασιλεύς των εθνών. τις ου μη φοβηθή, Κύριε, και δοξάση το όνομά σου; ότι μόνος όσιος, ότι πάντα τα έθνη ήξουσι και προσκυνήσουσιν ενώπιόν σου, ότι τα δικαιώματά σου εφανερώθησαν» (Αποκ. ΙΕ΄,2-4).

Αδελφέ μου, η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι το πρώτο στάδιο αυτού του παγκοσμίου ελέγχου που θα επιβληθεί. Δίνεται ο ΕΚΑΜ και εγκαθίσταται όλη η τεχνολογική ψηφιακή υποδομή για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σε επόμενο στάδιο θα έχουμε την εμφύτευση τσιπ RFID στο ανθρώπινο σώμα λόγω «κυβερνοασφάλειας»· στον κυβερνοχώρο της «Βαβυλώνος» ήδη, επισήμως, με νομοθεσίες προωθείται σταθερά αυτό το δεδομένο6.7

Εάν η σταδιακή υλοποίηση του 13ου κεφαλαίου της Αποκαλύψεως μας δυσκολεύει να διακρίνουμε το τέλος και την εγγύτητα των υπό του Κυρίου προαναγγελθέντων, ας ακούσουμε και πάλι τον Κύριο να μας λέει: «Από δε της συκής μάθετε την παραβολήν. όταν αυτής ο κλάδος ήδη γένηται απαλός και εκφύη τα φύλλα, γινώσκετε ότι εγγύς το θέρος εστίν [δηλ. δεν θα περιμένεις να δεις τα σύκα] ούτω και υμείς, όταν ίδητε ταύτα γινόμενα, γινώσκετε ότι εγγύς εστίν επί θύραις. αμήν λέγω υμίν ότι ου μη παρέλθη η γενεά αύτη μέχρις ου πάντα ταύτα γένηται. ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε εμοί λόγοι ου μη παρελεύσονται» (Μάρκ. ΙΓ΄,28-31). Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν να ισχύσει σε εμάς το: «υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;» (Ματθ. ΙΣΤ΄,3). Γι’ αυτό «βλέπετε μη τις υμάς πλανήση» (Ματθ. ΚΔ΄,4). (Το ομότιτλο βιβλίο που έχουμε προαναγγείλει «Βλέπετε μη τις υμάς πλανήση», θα κυκλοφορήσει, Θεού θέλοντος, το προσεχές διάστημα και τότε θα κατανοήσετε ότι συντελούνται κοσμοϊστορικά γεγονότα –μείζονα της επιβολής του ελέγχου των συναλλαγών– τα οποία συνδέονται με το 13ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι “το θηρίον” είναι παρόν).

Με εν Χριστώ αγάπη,

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Βιβλιογραφία:

1.  Βλ. Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος. «Μωσαϊκό των θυμάτων».Ανακτήθηκε από https://encyclopedia.ushmm.org/content/el/article/mosaic-of-victims-in-depth

2. Βλ. Ρούσσου Κατερίνα, 2003. «Η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης: Εικόνες και στερεότυπα μέσα από τη ναζιστική προπαγάνδα. Ο αντισημιτικός λόγος της Νέας Ευρώπης της Θεσσαλονίκης (Απρίλιος 1941-Δεκέμβριος 1943)», σσ. 16,17. Διαθέσιμο στο https://ir.lib.uth.gr/xmlui/handle/11615/13362;jsessionid=A351C9E9B2D6A906F379F145373CA30B.

3. Βλ. Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος, ε.α.

4. Βλ. Ρούσσου, ε.α.,σ.18.

5. Βλ. Σίδερης Θωμάς, 30-5-2021. «Ονομάζομαι Ισαάκ Μιζάν και έχω αριθμό βραχίονα 182641». Ανακτήθηκε από https://www.ertnews.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/onomazomai-isaak-mizan-kai-echo-arithmo-vrachiona-182641-audio/

6. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2007. Γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα: «Ραδιοσυχνική αναγνώριση RFID/2007/C 256/13-27.10.2007».

7. Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, 15-3-2007. Ανακοίνωση της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών. Η ραδιοσυχνική αναγνώριση RFID στην Ευρώπη: Βήματα προς την κατεύθυνση χάραξης πλαισίου πολιτικής. SEC (2007) 312. COM (2007) 96 τελικό.