6 Αυγούστου – Ο στόχος και ο σκοπός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

152

6 Αυγούστου – Ο στόχος και ο σκοπός της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού έγινε 40 ημέρες πριν την Σταύρωσή Του. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός όπως αναγράφει το Ευαγγέλιο, ανέβηκε σε ένα όρος ψηλό, στο Όρος Θαβώρ για να μεταμορφωθεί. Η επιλογή του Όρους Θαβώρ έγινε διότι το όρος αυτό ήταν καθαρό, καθότι στα άλλα όρη είχαν συμβεί άλλα γεγονότα είτε σφαγές είτε είχαν μολυνθεί με θυσίες σε είδωλα.

Το απόσπασμα της Ευαγγελικής περικοπής του Αποστόλου Ματθαίου, που διαβάζουμε την ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μας αναφέρει ότι όταν ανέβηκε στο Όρος Θαβώρ ο Ιησούς Χριστός με τους 3 Αποστόλους, έλαμψε το πρόσωπό Του σαν τον ήλιο και τα ρούχα Του έγιναν λευκά σαν το χιόνι. Αυτό το έκανε ο Χριστός ώστε οι μαθητές να δουν την δόξα Του, λίγο πριν τη Σταύρωσή Του.

Στην πραγματικότητα όμως ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε, διότι ως Θεός πάντοτε λάμπει. Καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής Του πάντοτε λάμπει, μέσα στη φάτνη την ώρα της Γεννήσεώς Του, όταν ήταν παιδί, όταν έκανε τα θαύματα ή και όταν ήταν επάνω στον Σταυρό. Οι άνθρωποι που δεν έχουν την πνευματική ικανότητα να δουν την Θεότητά Του, δεν μπορούν να δουν ότι ο Ιησούς Χριστός πάντα έλαμπε, δεν μπορούν να δουν το Άκτιστο Φως της δόξας Του και γι’ αυτό επέτρεψε ο Χριστός επάνω στο Όρος Θαβώρ, οι μαθητές να δουν το ποιος ήταν πραγματικά ο Χριστός.

Για να μπορέσουμε κι εμείς να δούμε πραγματικά το ποιος είναι ο Ιησούς, χρειάζεται εμείς να μεταμορφωθούμε και να φτάσουμε στην αγιότητα, να φύγουμε από την αμαρτία ώστε να καθαρίσει η ψυχή μας και τα μάτια μας και να δούμε αυτή τη δόξα του Χριστού μας.

5 Αυγούστου 2023

——————————————————————————-

Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr/

——————————————————————————-

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

——————————————————————————-

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gerontasnektarios.gr/donations

——————————————————————————-

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

——————————————————————————-

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ