Οι εκβιαστές που καταστρέφουν ανθρώπους

535

Οι εκβιαστές που καταστρέφουν ανθρώπους. Τα γεγονότα της Αγίας Γραφής που διαβάζουμε είτε αυτά είναι στην Παλαιά Διαθήκη είτε στην Καινή Διαθήκη, δεν είναι μόνο να μας θυμίζουν κάποια ιστορικά γεγονότα. Ταυτόχρονα μας βοηθούν στο πως θα ανέβουμε πνευματικά στη ζωή μας.

Μέσα από τα γεγονότα αυτά διακρίνουμε τους ανθρώπους της εποχής εκείνης και με την βοήθεια του Θεού προσπαθούμε να διορθωθούμε ή να μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους σκληρούς που προσπαθούν να κάνουν κακό.

Το ιστορικό γεγονός που βλέπουμε στο βίντεο αυτό, μας βοηθά πρώτον να μην φτάσουμε κι εμείς και γίνουμε άπληστοι, εκβιαστές και συκοφάντες, αλλά ταυτόχρονα πώς θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Άνθρωποι που ασκούν ψυχολογική βία, σωματική βία, οικονομική βία, κλπ, άνθρωποι αρρωστημένων επιθυμιών και απαιτήσεων βλέπουμε το πως ενεργούν και προσπαθούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Βλέπουμε τα στάδια του εκβιασμού αυτών των διαστροφικών και απάνθρωπων ατόμων, το πως κινούνται υπόγεια μόνο και μόνο για να βλάψουν τους γύρω τους. Όμως ο Θεός δίνει τη λύση και μας μαθαίνει πως να φυλασσόμαστε.

1 Σεπτεμβρίου 2023

——————————————————————————-

Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr/

——————————————————————————-

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

——————————————————————————-

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gerontasnektarios.gr/donations

——————————————————————————-

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

——————————————————————————-

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ