Θα ευλογήσουμε την αμαρτία;

214

Θα ευλογήσουμε την αμαρτία; Τι είναι η αμαρτία; Τι ονομάζουμε αμαρτία στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και ποιες είναι οι αμαρτίες; Πως ο άνθρωπος μπορεί να ξεφύγει από την αμαρτία; Τι χρειάζεται να κάνει για να διώξει τις αμαρτίες; Η αμαρτία οδηγεί τον άνθρωπο εκτός στόχου, απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό. Επίσης οι Πατέρες αντιμετωπίζουν την αμαρτία και ως ασθένεια που πρέπει ο άνθρωπος να την θεραπεύσει.

Η αμαρτία έγινε σήμερα τρόπος ζωής. Στην εποχή που ζούμε βλέπουμε πολλούς ανθρώπους και κάποιες φορές ολόκληρες κοινωνίες να κάνουν την αμαρτία τρόπο ζωής. Η αμαρτία έχει γίνει καθημερινότητα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να το παραδεχτούν και μάλιστα η αμαρτία ξεκινά γι’ αυτούς από το πρωί.

Πόσοι και πόσοι άνθρωποι αντί να κάνουν την πρωινή προσευχή τους, ξεκινούν να λιβανίζουν τον διάβολο με το λιβάνι του διαβόλου που είναι το τσιγάρο. Μια ζωή χωρίς ηρεμία, χωρίς γαλήνη, χωρίς αγάπη, χωρίς ευτυχία, διότι δεν θέλησαν ποτέ να αλλάξουν τρόπο ζωής. Παρά μόνο όταν βρίσκουν τα σκούρα θυμούνται τον Θεό και την βοήθειά Του και έπειτα πάλι συνεχίζουν τα ίδια και νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον Θεό.

Η αμαρτία εγκλωβίζει την καρδιά και την ψυχή του ανθρώπου, δημιουργώντας ένα τείχος που δεν επιτρέπει την επικοινωνία με τον Θεό. Γι’ αυτό όταν ο άνθρωπος έχει αστοχίες – αμαρτίες χρειάζεται να πηγαίνει στον Πνευματικό να εξομολογηθεί και να σβήσει τα αμαρτήματα μέσω του Μυστηρίου της Ιεράς Εξομολόγησης και να αγωνίζεται να μην αμαρτάνει ενώπιον του Θεού. Χρειάζεται να γίνει αλλαγή πρώτα στην ψυχή μας και μετά σε όλους τους άλλους, όσο εμείς δεν αλλάζουμε, τότε να μην περιμένουμε καμία αλλαγή.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

🔔 Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΘΑ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ;”

2 Οκτωβρίου 2023 (2 October)

——————————————————————————-

Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr/

——————————————————————————-

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

——————————————————————————-

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gerontasnektarios.gr/donations

——————————————————————————-

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

——————————————————————————-

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ