Γιατί ο λαός είναι ακατήχητος;

111

Γιατί ο λαός είναι ακατήχητος; Στις ημέρες μας, αλλά και γενικά τις δυο τελευταίες δεκαετίες ο λαός μας υφίσταται ένα καταιγισμό κατήχησης της Ορθόδοξης Πίστης μας είτε μέσω ίντερνετ, εντύπων, βιβλίων, τηλεοπτικών εκπομπών στο youtube, περιοδικών, άρθρων, ραδιοφωνικών εκπομπών κ.λπ., παρόλα αυτά ο λαός παραμένει ακατήχητος. Ολοένα και περισσότεροι αγνοούν τα περί της πίστεως ή και ακόμα και περί της πατρίδος μας.

Η μόδα της κουλτούρας και των διαφόρων ιδεολογιών προσπαθούν να εντάξουν την Ορθόδοξη Πίστη ως μια ιδεολογία. Όμως στην πραγματικότητα, η Ορθόδοξη Πίστη είναι τρόπος ζωής, εμπνευσμένος από τον ιδρυτή της χριστιανικής θρησκείας που είναι ο Ιησούς Χριστός. Η Ορθόδοξη Πίστη είναι ήθος και βίωμα. Είναι μια σχέση. Είναι μια ζωντανή σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού.

Η Ορθόδοξη Πίστη, μάς μαθαίνει όλα αυτά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να συναντήσει τον Θεό και με τη Χάρη Του να φτάσει στην αγιότητα, αρκεί να μην μεταφράζει τις διδασκαλίες της Εκκλησίας μας κατά το δοκούν και πέφτει σε αιρέσεις και πλάνες. Ταυτόχρονα αυτός που δεν θέλει να μάθει για την Εκκλησία και αποξενώνεται από την ίδια τη ζωή που είναι ο Χριστός, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του ίδιου του εαυτού.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

🔔 Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

3 Νοεμβρίου 2023 (3 November 2023)

——————————————————————————-

Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr/

——————————————————————————-

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

——————————————————————————-

Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο:  https://gerontasnektarios.gr/donations

——————————————————————————-

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Βlog http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

——————————————————————————-

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του