Γιατί γεμίσαμε με αιρετικούς;

143

Γιατί γεμίσαμε με αιρετικούς; Ποιοι λέγονται αιρετικοί; Η παρουσία των αιρέσεων είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί την Εκκλησία από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού. Ο κόσμος έχει πολύ μεγάλη άγνοια. Ο κόσμος είναι ακατήχητος, είναι χριστιανοί του τύπου και όχι της ουσίας. Βλέπουμε πολλές φορές πως ό,τι τους «σερβίρει» ο καθένας το πιστεύουν, διότι οι ίδιοι δεν είναι διαβασμένοι, οι ίδιοι δεν διαβάζουν Αγία Γραφή, μόνο επιλεκτικά ορισμένα κομμάτια μέσα από την Αγία Γραφή, με αποτέλεσμα στην πραγματικότητα να βρίσκονται σε άγνοια περί του Θεού και ότι ακούνε ή διαβάζουν δεξιά ή αριστερά το πιστεύουν και το χειρότερο να προσπαθούν να πείσουν κι άλλους ότι έχουν δίκιο.

Δυστυχώς μέσα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλοί που ισχυρίζονται ότι είναι σούπερ χριστιανοί, σούπερ τηρητές της πίστεως. Επίσης κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι παπάδες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, κυκλοφορούν επίσκοποι που στην πραγματικότητα είναι ψευδεπίσκοποι, κυκλοφορούν θεολόγοι που στην πραγματικότητα είναι αθεολόγητοι και όλοι αυτοί είναι ή αιρετικοί ή σχισματικοί ή πλανεμένοι και κάνουν μεγάλο κακό μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή γιατί όσοι ακολουθούν ή ακούνε τέτοιους ανθρώπους κινδυνεύουν να χάσουν την ψυχή τους. Χρειάζεται να μελετάμε την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;”

31 Ιανουαρίου 2024
Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton
Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://gerontasnektarios.gr/donations

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Site http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

TikTok https://www.tiktok.com/@geronnektarios
ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης #faith #orthodox

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ