Πλήθος κόσμου στο διετές μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος

153

Σήμερα 29 Ιουνίου 2024, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Ιερά Μονή Τρικόρφου Φωκίδος, τελέστηκε το δισαρχιερατικό μνημόσυνο της Γερόντισσας Παϊσίας της ελεήμονος και του μακαριστού συζύγου της Παναγιώτου, (κατά σάρκα γονέων του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη).

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ιερούργησαν τα εγγόνια της μακαριστής Γερόντισσας Παϊσίας και ανήψια του Γέροντα Νεκταρίου όπου φέρουν και το όνομά του, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο Ιερολογιώτατος ιεροδιάκονος Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Στο μνημόσυνο το οποίο τελέστηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν οι Αρχιερείς Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, καθώς και δεκάδες ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθαν από διάφορα μέρη της πατρίδος μας.

Μετά το τέλος του ιερού μνημοσύνου που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής, κατευθύνθηκαν άπαντες στα ιερά μνήματα των κεκοιμημένων, όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων. Μετά το πέρας του τρισαγίου με ευλάβεια κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί γονάτισαν και ασπάστηκαν τα ιερά μνήματα.

Τα κόλλυβα προς τιμήν των κεκοιμημένων και ιδιαιτέρως προς την Γερόντισσα Παϊσία, τα φιλοτέχνησαν οι πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου.

Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα για όλους.

Ας είναι αυτών αιωνία η μνήμη.