Παρατείνεται το προσκύνημα στο Άξιον Εστί, σήμερα παρά τη βροχή χιλιάδες προσκυνητές

17
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στους χιλιάδες προσκυνητές που έφτασαν και σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, για να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα “Άξιον Εστί”, καθώς και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (τεμάχιο εκ της δεξιάς χειρός) και του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, που έχουν έρθει από το Ιερό Ησυχαστήριο του Τρικόρφου Φωκίδος.
Στην ομιλία του που έκανε μετά το πέρας του Εσπερινού ο Γέροντας Νεκτάριος, μίλησε για την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου “Άξιον Εστί”, αναφέροντας ένα θαύμα που έγινε φτάνοντας η εικόνα στην Αθήνα και εν συνεχεία έκανε λόγο για την βασκανία, το μάτι, την γλωσσοφαγιά και το πως μπορούμε να προφυλαχτούμε.
Ο Γέροντας Νεκτάριος μετά την ομιλία του ανακοίνωσε ότι με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, το προσκύνημα των ιερών σεβασμάτων παρατείνεται μέχρι το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, όπου στις 12.00 το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για το Ιερό Ησυχαστήριο στο Τρίκορφο Φωκίδος.
Ακολούθως τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού με το Τίμιο Ξύλο και εν συνεχεία ο Γέροντας Νεκτάριος σταύρωσε όλους τους πιστούς έναν προς έναν με το ιαματικό πετραχήλι του Αγίου Φιλουμένου που μαρτύρησε στο Φρέαρ του Ιακώβ στα Ιεροσόλυμα. Ο κόσμος κατέκλισε από άκρη σε άκρη όλο τον Ιερό Ναό, όπου με την δέουσα προσοχή και σεβασμό άκουσαν την ψυχωφέλιμη ομιλία και σταυρώθηκαν με το πετραχήλι του Αγίου Φιλουμένου, όπου ο Γέροντας Νεκτάριος σταύρωνε ασταμάτητα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Ο Ιερος  Ναός παραμένει ανοικτός
καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου
τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες.