Τυφλή εμπιστοσύνη | Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο 29

35
Τυφλή εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη προς ένα πρόσωπο δεν αποκτάται αμέσως, αλλά καλλιεργείται σταδιακά γνωρίζοντας αυτό το πρόσωπο. Όσο περισσότερο γνωρίζεσαι με το πρόσωπο αυτό, τόσο περισσότερο μπορείς να οικοδομήσεις πάνω σε αυτή τη σχέση.
Έχω πίστη σε κάποιον σημαίνει ότι έχω εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, έμπιστος + οσύνη, δηλαδή το ότι πιστεύω ότι μπορώ να στηριχθώ πάνω του ή εν + πίστη που σημαίνει η πίστη εντός του άλλου.
Η λέξη πίστη για εμάς τους χριστιανούς είναι λειψή, αν δεν υπάρχει και η τυφλή εμπιστοσύνη. Διότι πίστη στο Θεό έχει και ο ίδιος ο διάβολος που πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού. Η τυφλή εμπιστοσύνη μαζί με την πίστη στο πρόσωπο του Θεού, είναι αφιερωτική διάθεση του ανθρώπου στο να ζει μέσα από τον ίδιο τον Θεό. Η ζωή του, να λαμβάνει ζωή, χαρά, ευτυχία, αγάπη μέσα από το πρόσωπο του Θεού.
Για ποιο λόγο όμως ο άνθρωπος να εμπιστευτεί τυφλά τον Θεό; Πώς μπορεί να φτάσει στο σημείο να ζει καθημερινά βλέποντας μέσα από το πρόσωπο του Θεού; Ο Θεός που είναι πατέρας μας, έχει σε όλους μας εμπιστοσύνη και μας το δείχνει καθημερινά στη ζωή μας και φαίνεται από την αγάπη Του και όλα αυτά που μας παρέχει. Όμως τι γίνεται όταν ο Θεός δει ότι εμείς χάνουμε την τυφλή εμπιστοσύνη μας και απιστούμε;
Πίστη στο Θεό έχουν και οι δαίμονες και ο διάβολος. Ο διάβολος όμως έχει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Θεού. Πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, όμως λόγω του εγωισμού του, δεν αφήνει τη ζωή του στα χέρια του Θεού.
Η τυφλή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θεού μας δίνει μια καλύτερη ζωή. Διώχνει το άγχος και τη γκρίνια από τη ζωή μας.
Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
Στη νέα σειρά, “ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ”, για μικρούς και μεγάλους που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε να ακούσετε την Βίβλο, απλά και κατανοητά στη νεοελληνική γλώσσα, από τον π. Ιωακείμ και να θέσετε τα σχόλιά σας.
Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο Νο 29
“ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ” – Αριθμοί

8 Ιουνίου 2020
————————————————————————————————
Όλες οι ομιλίες του Γέροντα σε βιβλία που είναι ωφέλιμα για την ψυχή μας. Για παραγγελίες πατήστε εδώ: https://www.monastiriakokelari.gr/166/el/Vivlia–ebooks/
————————————————————————————————
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)
Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/ 
————————————————————————————————–
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης, #Ομιλία, #Εκκλησία,
Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται. 
© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ