Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο

139

Κάποιοι θέλουν την Εκκλησία στο περιθώριο. Πολλοί ενοχλούνται με την παρουσία της Εκκλησίας και ειδικά όταν εκφράζεται χωρίς φόβο, λέγοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Ανήκουστες ιδεολογικές τάσεις ή «κέντρα» επιθυμούν την Εκκλησία να είναι βουβή, στο περιθώριο, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο ή ρόλο μέσα στην κοινωνία. Τις δυο τελευταίες δεκαετίες από την εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εξουδετέρωσης και αποδυνάμωσης της Εκκλησίας.

Σε ορισμένους που έχουν φτιάξει έναν Θεό και μια θρησκεία στα μέτρα τους, διατυμπανίζοντας ότι οι ίδιοι είναι «χριστιανοί» ή άνθρωποι της Εκκλησίας, υποδεικνύουν και ωθούν στην κοινωνία το δικό τους τρόπο ζωής, χωρίς περιορισμούς, χωρίς «μη», χωρίς ηθική, χωρίς «καλούπια» και πάνω απ’ όλα χωρίς «Θεό».

Ξέχασαν ορισμένοι, ό,τι για να ζουν σήμερα ελεύθεροι και να λένε τις όποιες απόψεις, η Εκκλησία μαζί με τον λαό έδωσαν μάχες για να κρατηθεί αυτό το Έθνος. Κράτησαν την πίστη, την ελευθερία, την παιδεία, την Ελλάδα, τις αξίες, την οικογένεια. Και όταν τους τα θυμίζει η Εκκλησία τότε μιλούν για «μεσαίωνα» ή για τους «συντηρητικούς παπάδες», ή «τι δουλειά έχει η Εκκλησία να ανακατεύεται σε τέτοια ζητήματα» κ.α.

Δεν θα σταματήσουμε να ζούμε σύμφωνα με το λόγο του Θεού και να σπέρνουμε το σπόρο της αλήθειας και του Ευαγγελίου, επειδή κάποιοι θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ: Ο ΘΕΟΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΑΛΛΑ…”

18 Φεβρουαρίου 2024
Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton
Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://gerontasnektarios.gr/donations

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Site http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

TikTok https://www.tiktok.com/@geronnektarios
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης #love #pain

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ