Ονόματα για το Ψυχοσάββατο 9 Μαρτίου 2024

432

Στείλτε μας τα ονόματα για το Ψυχοσάββατο 9 Μαρτίου 2024 ώστε να τα μνημονεύσουμε στο μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος, στην παρακάτω διεύθυνση https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton

Όταν τα αγαπημένα μας πρόσωπα φεύγουν από αυτή τη ζωή, ελπίζουμε και προσευχόμαστε στον Θεό οι ψυχές τους να βρίσκονται στην κατάσταση της πρόγευσης του Παράδεισου.

Τα μνημόσυνα βοηθάνε πολύ τις ψυχές των κεκοιμημένων. Καλό είναι να μην τους ξεχνάμε. Εκτός από τα μνημόσυνα των τριών, εννέα, σαράντα ημερών και έπειτα κάθε χρόνο, να δίνουμε τα ονόματά τους να μνημονεύονται από τους ιερείς στις Θείες Λειτουργίες ή στα Ψυχοσάββατα που έχει καθιερώσει η εκκλησία μας.

Η Εκκλησία μας έχει θεσπίσει κάποια Σάββατα αφιερωμένα στην μνημόνευση όλων των κεκοιμημένων, τα λεγόμενα Ψυχοσάββατα. Το πρώτο είναι πριν την Κυριακή της Απόκρεω και το άλλο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Σύμφωνα με τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι κεκοιμημένοι δεν έχουν πλέον περιθώρια μετανοίας, όπως έχουμε εμείς οι ζωντανοί και έτσι δεν μπορούν να καλυτερεύσουν τη θέση τους, αλλά όμως μπορούμε να τους βοηθήσουμε εμείς και έχουμε χρέος να τους βοηθήσουμε. Όπως ανακουφίζουμε έναν συνάνθρωπό μας όταν του δίνουμε ελεημοσύνη ή ένα πιάτο φαγητό, την ίδια ανακούφιση προσφέρουμε στους κεκοιμημένους.