Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής;

140

Ποια είναι τα ξυλοκέρατα (αμαρτίες) της σύγχρονης εποχής; Στην διαταραγμένη από πολλές απόψεις εποχή που ζούμε, τα πάντα απομυθοποιούνται και καταστρέφονται στοχευμένα. Ο Φαρισαϊσμός κυριαρχεί σε όλο του το μεγαλείο. Ζούμε τη ζωή του ασώτου υιού της παραβολής του Χριστού, αλλά δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Ξοδεύουμε πολλά σε ανούσια πράγματα και πάντα μένουμε ανικανοποίητοι. Η κοινωνία με τη στάση ζωής που έχει τις τελευταίες δεκαετίες επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα ξυλοκέρατα – αμαρτίες της εποχής είναι πολλά. Οι αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου που έχει απομυθοποιήσει τα πάντα, τον οδεύουν σε άσχημα πράγματα και γεγονότα, βρίσκοντας την εύκολη και προβατόσχημη λύση, που του προτείνει ο ίδιος ο διάβολος. Ο οποίος με διαφόρους τρόπους καταφέρνει να κερδίζει ολοένα την εμπιστοσύνη των άπειρων και ακατήχητων ανθρώπων.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του διαβόλου είναι να τυφλώνει τον άνθρωπο και να τον κάνει να αισθάνεται, ό,τι όλα γύρω του αλλά και όσα πράττει είναι απόλυτα φυσιολογικά. Τον κρατά στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως κράτησε τον άσωτο υιό κατά τη χρονική διάρκεια όταν τον απομάκρυνε από τον Πατέρα Του.

Αυτή η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ευκαιρία αφύπνισης και εξόδου από το σκοτάδι που θέλει να ζούμε ο διάβολος, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αληθινά και αιώνια. Όταν «ξυπνήσουμε» από τη πλάνη και αντιληφθούμε την παγίδα του διαβόλου που έχουμε πέσει, ακόμα και αν δεν έχουμε τις δυνάμεις να ξεφύγουμε, τότε να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό για να μας σώσει.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΑ (ΑΜΑΡΤΙΕΣ) ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;”

20 Μαρτίου 2024
Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton
Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://gerontasnektarios.gr/donations

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Site http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

TikTok https://www.tiktok.com/@geronnektarios
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης #ομιλία #αμαρτία

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ