Άγιος δεν είναι ο αναμάρτητος…

47

Άγιος δεν είναι ο αναμάρτητος… Άγιος δεν είναι ο αναμάρτητος αλλά αυτός που αγωνίζεται. Χρειάζεται να καταλάβουμε σωστά τον τίτλο του βίντεο. Άγιος δεν είναι αυτός που αμαρτάνει, εξομολογείται, ξανά αμαρτάνει και ξανά εξομολογείται. Αυτός έχει απλά μια πνευματική θεωρία των πραγμάτων. Γνωρίζει κάποια πράγματα είτε που έχει διαβάσει είτε που έχει ακούσει, δεν είναι εντελώς αδιάφορος, αλλά και από την άλλη δεν έχει ορθή θεώρηση περί του χριστιανισμού και της πίστεώς μας.

Ένας αθλητής ο οποίος δεν έχει πάρει στα σοβαρά το να γίνει ολυμπιονίκης, δεν το θέλει και όπως είναι ευνόητο δεν θα γίνει ποτέ. Ο σοβαρός όμως αθλητής φυσικά και σκοντάφτει ή κάνει λάθη, όμως θα γίνει ολυμπιονίκης όχι γιατί σηκωνόταν αλλά διότι πρόσεχε και κατέβαλε προσπάθεια να μην σκοντάφτει εύκολα ή να αποφεύγει τα λάθη.

Η θέληση του ανθρώπου είναι αυτή που τον αλλάζει, που τον οδηγεί στην αγιότητα. Δεν μιλούμε για σωματική υπεροχή ή προτέρημα, αλλά η σκληρή δουλειά που χρειάζεται να καταβάλουμε.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

Πατήστε το καμπανάκι κάτω από το βίντεο όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα:
“ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ…”

19 Ιουνίου 2024
Στο e-shop της Μονής μας μπορείτε να βρείτε όλα τα αγνά, παραδοσιακά και μοναστηριακά προϊόντα που φτιάχνουμε στο μοναστήρι μας, καθώς και προϊόντα από άλλα μοναστήρια της Ελλάδος https://www.monastiriakokelari.gr
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να μας στείλετε τα ονόματα υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως στην ειδική φόρμα, ώστε να τα μνημονεύσουμε: https://gerontasnektarios.gr/mnimoneusi-onomaton
Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://gerontasnektarios.gr/donations

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
(Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Site http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios/

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios/

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

TikTok https://www.tiktok.com/@geronnektarios
#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης #ομιλία #εκκλησία

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ