Τι σημαίνει η λέξη Θεός; #shorts #short

75

Τι σημαίνει η λέξη Θεός; Ποιος είναι ο Θεός; Τι είναι ο Θεός; Ποια είναι η ουσία του Θεού; Υπάρχει Θεός; Ο Θεός είναι ανωτέρα δύναμη; Υπάρχουν πολλοί θεοί;

Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό η λέξη Θεός προέρχεται από τη λέξη “θέω” που σημαίνει τρέχω, γι’ αυτό και ο Θεός είναι πανταχού παρόν. Επίσης η λέξη Θεός προέρχεται από τη λέξη “αίθω – αίθειν” που σημαίνει καίω, διότι ο Θεός είναι πυρ καταναλίσκον. Στην Προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου κεφ.12, στιχ.29 διαβάζουμε και γαρ ο Θεός ημών πύρ καταναλίσκον. Διότι ο Θεός μας είναι φωτιά που κατακαίει και εξολοθρεύει κάθε αναιδή και ασεβή. Επίσης η λέξη Θεός προέρχεται και από τη λέξη “θεώμαι – θέασθε” που σημαίνει βλέπω, παρατηρώ, διότι ο Θεός βλέπει τα πάντα.

Αρκετοί άνθρωποι όταν ερωτηθούν τι είναι ο Θεός, ποιος είναι ο Θεός, λένε ότι ο Θεός είναι μια ανωτέρα δύναμη. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι αυτή η ανωτέρα δύναμη είναι κάτι αόριστο. Ο Θεός δεν μπορεί να είναι κάτι το αόριστο. Από τις ενέργειες του Θεού που δεχόμαστε εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εκτός από τις πολλές ιδιότητες του Θεού η πιο σημαντική είναι ότι ο Θεός είναι Η ΑΓΑΠΗ. Δεν έχει απλά αγάπη όπως εμείς οι άνθρωποι, αλλά είναι η Αγάπη. Από αυτή την αγάπη πηγάζει η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN 🔔 Μπορείτε όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ και να κάνετε οποιαδήποτε δωρεά. Πληροφορίες θα βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://gerontasnektarios.gr/donations

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης (Άρθρα, απόψεις, ομιλίες, βίντεο, ηχητικά πολυμέσα, νέα, εκδηλώσεις, επικοινωνία με τον Γέροντα Νεκτάριο, θα τα βρείτε στα παρακάτω sites)

Site http://www.gerontasnektarios.gr

Instagram https://www.instagram.com/geronnektarios

Twitter https://twitter.com/GeronNektarios

Facebook Gerontas Nektarios Moulatsiotis https://www.facebook.com/GerontasNektarios

YouTube https://www.youtube.com/GeronNektarios

TikTok https://www.tiktok.com/@geronnektarios

Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιoδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

© Copyright: Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ